URZĄDZENIA I ZBIORNIKI DLA PRZEMYSŁU BROWARNICZEGO
Od kilku lat obserwujemy w Polsce rewolucje piwną, w której coraz większy udział mają małe i średnie browary regionalne, rzemieślnicze oraz restauracyjne. Reagując na te zmiany opracowaliśmy własną linię wyspecjalizowanych urządzeń do warzenia piwa, jego fermentacji i leżakowania.
Hydro-Instal zajmuje się zarówno produkcją, montażem oraz serwisem kompletnych browarów, a także poszczególnych urządzeń browarniczych. Nasz zespół inżynierów jest w stanie zaprojektować optymalne rozwiązania dla nowo budowanych obiektów, jak również przygotować projekt przebudowy i modernizacji istniejących browarów.
Produkujemy ze stali kwasoodpornej i nierdzewnej, aby zapewnić zbiorniki wysokiej jakości oraz takie, które wymagają minimalnej konserwacji. Nasze urządzenia browarnicze mogą być dowolnie konfigurowane ze względu na typ konstrukcji lub wyposażenia. Produkowane są z myślą o kliencie i w pełni dostosowane do jego potrzeb, zarówno pod względem standardu wykończenia, poziomu ciśnienia czy wymiarów.
Każdy zbiornik, czy to dla przemysłu browarniczego, czy każdego innego, wyposażony jest w niezbędne przyłącza, czujniki oraz akcesoria zgodnie z zachodzącym procesem technologicznym i wymaganiami klienta.
W naszej ofercie znajdują się:
- Kadzie filtracyjne,
- Kadzie zacierne,
- Kotły zacierne,
- Kotły warzelne,
- Kadzie wirowe Whirpool.
Świadczymy pełny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny oraz montaż w siedzibie klienta.
WARZELNIE
Firma Hydro-Instal Ostrołęka od lat zajmuje się produkcją i wdrażaniem nowoczesnych rozwiązań w przemyśle browarniczym. Na przestrzeni kilku ostatnich lat wykonaliśmy kilka nowoczesnych warzelni oraz wydziałów fermentacyjnych.
Nasze warzelnie są dedykowane zarówno dla browarów restauracyjnych, browarów rzemieślniczych i browarów przemysłowych. Urządzenia warzelni są konfigurowane i dostosowane indywidualnie do potrzeb każdego klienta. Produkujemy warzelnie o wybiciu od 10 hl do 200 hl o konfiguracjach: dwu, cztero, oraz sześcio – naczyniowych z możliwością dekokcji.
Oferujemy rozwiązania umożliwiające przygotowanie brzeczki metodami dekokcji oraz infuzji. Filtracja może być prowadzona w sposób grawitacyjny oraz wymuszony, a kadzie filtracyjne mogą filtrować brzeczki od 8 do 28 Plato.
Wszystkie konfiguracje są sterowane manualnie z dodatkową opcją pełnej automatyzacji procesów na warzelni wraz z systemem kontroli zdalnej i możliwością rejestracji wszelkich operacji.
WARZELNIA SZEŚCIONACZYNIOWA
składa się z kadzi zaciernej, kotła zaciernego (dekokcyjnego), kadzi filtracyjnej, zbiornika pośredniego, kotła warzelnego i Whirpoola. Układ przeznaczony dla browarów rzemieślniczych i regionalnych pozwalający na wybicie do 6 warek na dobę. Dodatkową zaletą tej konfiguracji jest możliwość przeprowadzenia 3 procesów w tym samym czasie, tj. zacierania, filtrowania i gotowania brzeczki
FERMENTACJA I LEŻAKOWNIA
FERMENTACJA
TRADYCYJNA (otwarta)
Jako jedyna firma w Polsce oferujemy nowoczesne fermentory do tzw. fermentacji tradycyjnej (otwartej) / otwarte kadzie fermentacyjne. Nasze zbiorniki są wykonane w nowoczesny sposób i pozwalają na pełną kontrolę procesów fermentacyjnych w sposób tradycyjny tj. w otwartych kadziach fermentacyjnych
FERMENTACJA ZAMKNIĘTA DWUFAZOWA
Jako jedyna firma w Polsce oferujemy nowoczesne fermentory do tzw. fermentacji tradycyjnej (otwartej) / otwarte kadzie fermentacyjne. Nasze zbiorniki są wykonane w nowoczesny sposób i pozwalają na pełną kontrolę procesów fermentacyjnych w sposób tradycyjny tj. w otwartych kadziach fermentacyjnych